Aromatis

Dotazy

Jak postupovat, pokud bych se na něco rád/ráda zeptala?

Jak postupovat, pokud bych se na něco rád/ráda zeptala?

Nejdříve se podívejte, zda již podobná otázka nebyla položena a zodpovězena nějakému dalšímu. Pokud si nejste jisti nebo Váš dotaz má jiný charakter, jistě nás neváhejte kontaktovat na adrese dotazy@bioamalka.cz.
Rádi Vám zodpovíme jakoukoli otázku a bude-li dotaz zajímavý, jistě budou mít příležitost i ostatní uživatelé webu si přečíst odpověď v těchto místech.
 

Jak vzniká a co je vlastně syrovátka?

Jak vzniká a co je vlastně syrovátka?

 

Syrovátka vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů a tvarohu.
Nejedná se však v žádném případě o odpadní produkt, právě naopak. Do této suroviny odchází nemalé množství vitamínů, bílkoviny, minerálů a stopových prvků, také tuku, které jsou obsaženy v mléce.
Je bohatá na bioaktivní látky. Více o syrovátce se můžete dočíst zde.

 

 

Jak to, že je syrovátka Amálka sladká, když normální syrovátka není vůbec dobrá?

Jak to, že je syrovátka Amálka sladká, když normální syrovátka není vůbec dobrá?

Nápoje Amálka jsou vyráběny z tzv. demineralizované, tedy chuťově sladké syrovátky.
Běžná syrovátka je nevalného nazelenalého vzhledu s hořkou a zároveň slanou chutí. Její pití je pro skutečné odvážlivce nebo pro skalní vyznavače zdravé výživy.
Pokud jsou však ze surové syrovátky speciálními technologickými postupy odstraněny soli, syrovátka je odsolena (demineralizována), pak stoupá podíl mléčného cukru, tedy laktózy. Proto mohou být tyto nápoje sladké a přesto bez přidaného cukru nebo sladidla.
Přesto, že jsou tyto nápoje sladké (díky vysokému podílu mléčného cukru), patří mezi nízkokalorické nápoje vhodné pro různé druhy diet.
 

Proč bych si měl kupovat Vaše syrovátkové nápoje, když jsou na trhu mnohem levnější?

Proč bych si měl kupovat Vaše syrovátkové nápoje, když jsou na trhu mnohem levnější?

Ano, je pravda, že na trhu se vyskytují výrobky, které jsou označeny jako syrovátka, protože jim to legislativa umožňuje.
Pokud však chcete skutečně syrovátku, od které očekáváte, že Vám v obtížích pomůže, pak nemůžete volit nápoje, které jsou jednak plné cukru a jednak podíl syrovátky v takovém nápoji je jen například 20-26%.
Amálka má podíl syrovátky 90 a více procent. U přírodní je to 99%, u ochucených, díky přídavkům lecitinu, minerálů, apod. je to 90%, což je jistě nezanedbatelně více.
Amálka ani Linea nejdou cestou nejlevnějších výrobků, ale výrobků, které jsou kvalitní a mají tak deklarované účinky.
 

Hodí se nápoje Amálka pro dietu?

Hodí se nápoje Amálka pro dietu?

Ano. Zcela jistě jde o dobrou volbu a to z několika důvodů:
1/ Tyto nápoje nejsou přislazovány ani cukrem ani sladidlem. Jsou příjemně sladké díky demineralizované, tedy sladké syrovátce a vyššímu podílu mléčného cukru, tedy laktózy.
2/ Mají vysoký podíl prebiotik, která nejen že jsou důležitá pro správný růst probiotických kultur, které mají vliv na stav imunitního systému, ale tato prebiotika urychlují i průchod potravy střevem. Proto mohou být velmi účinným a přirozeným, nenávykovým a účinným řešením například i při potížích se zácpou.
3/ Syrovátkové nápoje mají kromě vysokého obsahu proteinů i vysoký obsah laktózy, která má nízký glykemický index kontrolující pocit hladu a sytosti. Nápoje Amálka a Linea mají tu vlastnost, že dodávají tělu pocit nasycenosti a dokážou oddálit pocit hladu o několik hodin.
4/ Další role při hubnutí je přisuzována glykomactopeptidu (GMP), který vzniká při výrobě sýrů štěpením k-kaseinu. GMP je obsažen právě v té části, která je při výrobě odstraňována se syrovátkou. Tento GMP stimuluje cholecystokinin, který potlačuje vyprázdnění žaludku v prvních hodinách po jídle. Na základě některých studií bylo prokázáno, že vypití nápoje se syrovátkovými proteiny s GMP významně snížilo pocit hladu u žen s nadváhou.
Díky potlačení hladu a snížením příjmu potravy tak samozřejmě dochází i k tomu, že se žaludek postupně začíná smršťovat a nevyžaduje pro ukojení hladu takovou dávku jídla jako dříve.
5/ Syrovátka je dnes považována za významný zdroj bioaktivních látek, které mohou nezávisle nebo synergicky s kalciem redukovat lipogenezu (vznik tukové tkáně), urychlovat lipolýzu (rozpad tuků) a příznivě ovlivnit rozdělení živin ve svalové a tukové tkáni.
 

Vážení zákazníci,

oznamujeme Vám, že z provozních důvodů nemůžeme v tuto chvíli přijímat objednávky, ani tyto objednávky vyřizovat. Jakmile to situace dovolí, náš obchod opět zprovozníme k Vaší plné spokojenosti.

Mnohokrát děkujeme za pochopení,
Váš tým "bioAmálka"