Aromatis

Jak se orientovat při výběru syrovátky?

Jak se orientovat při výběru syrovátky?

Jak se orientovat při výběru syrovátky?
13. 10. 2011

Pokud budeme hovořit o porovnání Amálky s ostatními na trhu dosažitelnými druhy syrovátky, nikdy se neřiďte cenou! Za primární kritérium by mělo sloužit složení.
Protože jste přesvědčeni o jejich účincích, musíte se zaměřit na prostudování složení a následně podle toho se rozhodnout. Nicméně podívali jste se někdy na složení?
Složení výrobku je podle legislativy na výrobcích psáno sestupně, tedy, pokud vaše syrovátka má na prvním místě směs mléčných bílkovin nejedná se ani o mléko ani o syrovátku, ale o složku, která plní zejména funkci toho, aby výrobek významně zlevnila. Účinky takové směsi pak nejsou identické s tím, co od ní zřejmě očekáváte.
Rozdíl mezi takovou syrovátkou je zhruba stejný jako pořídit si boty za 100 korun nebo za 2.000 korun. Zřejme v těch prvních budete skotačit méně dnů a mnohem méně pohodlně.

Pokud si koupíte výrobek levnější, riskujete také, že si koupíte nápoj nevalné chuti, protože v něm byla použita klasická nikoli sladká demineralizovaná syrovátka, která je samozřejmě jako surovina významně dražší.
To, na co je třeba se pak zaměřit, je obsah cukru nebo sladidel, neboť hlavně ve výše uvedených syrovátkách je přijatelná chuť doháněna překrytím některých pachutí sladidly nebo přídavkem cukru. I tak Vám zřejmě taková syrovátka nebude úplně chutnat.
Na trhu je jen syrovátka Amálka vyráběna BEZ přídavku cukru nebo sladidel, čímž je také vhodná zejména pro dietní režimy. Sladkost je způsobena demineralizací, což je technologický postup, který zbavuje syrovátku hořkých solí.
 

Vážení zákazníci,

oznamujeme Vám, že z provozních důvodů nemůžeme v tuto chvíli přijímat objednávky, ani tyto objednávky vyřizovat. Jakmile to situace dovolí, náš obchod opět zprovozníme k Vaší plné spokojenosti.

Mnohokrát děkujeme za pochopení,
Váš tým "bioAmálka"