Aromatis

Jak vzniká a co je vlastně syrovátka?

Jak vzniká a co je vlastně syrovátka?

Jak vzniká a co je vlastně syrovátka?
23. 9. 2011

 

Syrovátka vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů a tvarohu.
Nejedná se však v žádném případě o odpadní produkt, právě naopak. Do této suroviny odchází nemalé množství vitamínů, bílkoviny, minerálů a stopových prvků, také tuku, které jsou obsaženy v mléce.
Je bohatá na bioaktivní látky. Více o syrovátce se můžete dočíst zde.

 

 

V surovém stavu je zelenožluté barvy a lehce slané a nahořklé chuti. Již jen zmínka o syrovátce a představa její chuti a barvy leckoho odradí od toho, aby ji vyhledával nebo uvažoval o tom, že ji vyzkouší.

Jak je tedy možné, že její obliba tolik stoupá a objevuje se čím dál více jejich příznivců?

Důvod je poměrně jednoduchý. Jednak je to tím, že jsou na trhu již dostupné nápoje z demineralizované (odsolené) lahodně sladké syrovátky jako je například Amálka nebo Linea a jednak je to i tím, že syrovátka je od pradávna považována v domácím léčitelství za prostředek nebo podpůrný prostředek pro zdolávání různých neduhů a dnes i civilizační choroby.

Vážení zákazníci,

oznamujeme Vám, že z provozních důvodů nemůžeme v tuto chvíli přijímat objednávky, ani tyto objednávky vyřizovat. Jakmile to situace dovolí, náš obchod opět zprovozníme k Vaší plné spokojenosti.

Mnohokrát děkujeme za pochopení,
Váš tým "bioAmálka"