Aromatis

Co byste měli vědět o syrovátce

Co byste měli vědět o syrovátce

Co byste měli vědět o syrovátce
6. 5. 2013

Syrovátka vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů a tvarohu.
Nejedná se však v žádném případě o odpadní produkt, právě naopak. V první řadě zmíníme vysoký obsah bílkovin. Dále obsahuje množství vitamínů skupiny B, E a C, minerálních látek jako je vápník, hořčík, sodík, draslík  a zinek.  Hořčík, jak známo, udržuje buňky zdravé a zpomaluje jejich stárnutí a odumírání. Má podíl na transportu cukrů do buněk a zároveň zlepšuje využití kyslíku. Buňky jsou základními stavebními kameny lidského organismu a jejich zdraví se promítá i do zdraví a tělesné kondice.

Sušenou syrovátku však lze využít i k vnějšímu použití, kdy koupele z ní vyhlazují kůži a regulují její pH. Pleťové masky přispívají k vyhlazování vrásek.

Nápoje Amálka jsou vyráběny z tzv. demineralizované, tedy chuťově sladké syrovátky.
Běžná syrovátka je nevalného nazelenalého vzhledu s hořkou a zároveň slanou chutí. Její pití je pro skutečné odvážlivce nebo pro skalní vyznavače zdravé výživy.
Pokud jsou však ze surové syrovátky speciálními technologickými postupy odstraněny soli, syrovátka je odsolena (demineralizována), pak stoupá podíl mléčného cukru, tedy laktózy. Proto jsou tyto nápoje sladké a přesto bez přidaného cukru nebo sladidla. 
 

Vážení zákazníci,

oznamujeme Vám, že z provozních důvodů nemůžeme v tuto chvíli přijímat objednávky, ani tyto objednávky vyřizovat. Jakmile to situace dovolí, náš obchod opět zprovozníme k Vaší plné spokojenosti.

Mnohokrát děkujeme za pochopení,
Váš tým "bioAmálka"